Outdoor education

outdoor

     Cel putin o data pe luna, programul after-school „Alba-ca-Zapada” prevede in oferta sa educationala o iesire inafara institutiei ce are ca scop efectuarea unor activitati de invatare in aer liber, dar si activitati de interior cum ar fi vizitarea altor institutii cu diverse domenii de activitate care sa le deschida viziunea in legatura cu viitoare oportunitati de cariera si care sa le ofere raspunsuri la intrebarea „Ce vreau sa fiu cand voi creste mare?” sau vizitarea unor muzee prin care sa-si imbunatateasca cunostintele de geografie, istorie, de stiinte in general.

     Calea de invatare cea mai eficienta pentru 99,9% dintre oameni a fost din cele mai vechi timpuri explorarea lumii reale. Doar in ultimile sute de ani aceasta cale a fost inchisa intr-o cutie numita „sala de clasa”.

     Invatarea in aer liber plaseaza copiii in centrul acestui proces tinandu-se cont de interesele, experientele si nevoile lor de dezvoltare.

     Cum se desfasoara acest modul?

     After-school „Alba ca Zapada” propune la sfarsitul fiecarei saptamani o lista de activitati specifice modulului „outdoor learning”, iar copiii decid de comun acord care va fi cea mai potrivita intereselor si nevoilor lor din acel moment. Deplasarea se face cu microbuzul aflat in dotare, iar cadrele didactice care se ocupa de organizarea intregului demers vor veghea asupra sigurantei si bunei dispozitii a fiecarui copil in parte, astfel incat activitatea sa se incheie cu succes.

     Daca iti doresti sa explorezi lumea reala dincolo de zidurile salii de clasa, Alba-ca-Zapada te invita cu drag sa deschideti impreuna portile cunoasterii si sa petreceti cu folos clipe de neuitat

! J|

 Profesor Invatamant Primar
DANIELA NENIU