Grupa baby: „Fructe de primavara”

Grupa baby: „Fructe de primavara”

Grupa baby: „Fructe de primavara”

 

 

Fiecare zi din saptamana debuteaza cu ‘’Intalnirea de dimineata’’. Aceasta presupune inviorarea de dimineata, prin executarea unor miscari ale corpului in ritmul muzicii si stabilirea datelor la ‘’Calendarul naturii’’.

Luni

  1. Cunoasterea mediului: “ Fructe de primavara” – lectura dupa imagini. Saptamana aceasta la Grupa Baby am discutat despre fructele de primavara. Astfel ca, pe baza unor imagini, am discutat cu micutii despre caracteristicile acestora, oferindu-le, de asemenea, informatii generale cu privire la factorii ce contribuie la dezvoltarea lor.

     2. Educatie plastica: ‘’ Capsuna’’ – colorare

Activitatea a inceput printr-o scurta discutie despre caracteristicile unei capsuni, apoi le-am explicat micilor prescolari sarcina pe care o au de indeplinit. Atentia mea a fost axata asupra folosirii culorii potrivite fructului si colorarea acestuia fara a depasi conturul.

Marti

  1. Educarea limbajului: ‘’ Eu spun una, tu spui multe!’’ – joc didactic

La Educarea limbajului i-am provocat pe micuti la un joc in care acestia trebuiau sa demonstreze ca stiu sa se exprime in mod corect in privinta pluralului diferitelor cuvinte ( ex: cireasa – cirese).

    2. Educatie muzicala: ‘’Fructele’’- predare cantec

Capsunica-i suparata

Ca i-a mai iesit o pata

Si pentru ca ii e rusine

Ea s-a inrosit mai bine.

 

O cireasa dolofana

Smiorcaie langa banana

Ca un graur fara haz

A ciupit-o de obraz! Au!!!

Activitatea a inceput cu incalzirea vocii prin intermediul onomatopeelor, apoi educatoarea le-a spus copiilor titlul noului cantec pe care acestia trebuiau sa-l invete. Cadrul didactic le-a cantat micutilor linia melodica insotita si de versuri, acestea fiind explicate ulterior pentru ca toata grupa sa inteleaga mesajul transmis de text . In etapa urmatoare se trece la invatarea propriu-zisa a cantecului de catre copii pe fraze muzicale.

Miercuri

1.Matematica: ‘’Cifra 1’’ – joc exercitiu

La activitatea de matematica micutii prescolari ‘’au facut cunostinta’’ cu cifra 1. Pe baza unor jetoane am realizat o scurta descriere a acestei cifre, apoi i-am provocat pe copii la un scurt joc in care trebuiau sa asocieze numarul la cantitate. Astfel acestia au putut intelege mai bine cum se poate reprezenta cifra 1 folosindu-se de obiecte.

cifra 1 111

                                                                      

   JOI

  1. Educatia fizica: ‘’Sarim peste capsuni!’’ – deplasare prin saritura cu desprindere de pe ambele picioare. Activitatea a inceput prin intermediul exercitiilor de incalzire ale organismului. In etapa urmatoare copiii au fost anuntati cu privire la denumirea noului exercitiu pe care acestia vor trebuie sa-l invete. Pentru a intelege mai bine ce presupune noua provocare a piticilor am demonstrat-o in fata lor. Asadar micutii au putut executa cu mai multa usurinta noul exercitiu.

Vineri

  • Activitate practica:’’Cirese’’ – lipire in contur

Activitatatea a inceput cu o scurta recapitulare a informatiilor referitoare la cirese, apoi am anuntat copii cu privire la sarcina pe care o au de indeplinit. De asemenea, le-am explicat micutilor care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmeze in realizarea lucrarii.

PROFESOR IN INVATAMANTUL PRESCOLAR:ANA MARIA STAN

grupa babygrupa baby 1