Tema saptamanii:‘’ Legume de primavara’’-16-20martie-Grupa:Baby

Tema saptamanii:‘’ Legume de primavara’’-16-20martie-Grupa:Baby

 

        

Luni

  1. Cunoasterea mediului: “ Ridichea ” – observare

Saptamana aceasta la Grupa Baby am discutat despre legume de primavara. Astfel ca am  decis sa le vorbesc micutilor in prima zi a saptamanii despre ridiche, folosind ca si baza materiala aceasta leguma in stare naturala. De asemenea, am mai utilizat in activitate si ceapa verde deoarece am dorit ca piticii sa isi contureze o imagine de ansamblu despre legumele timpurii.

ridichea1 ridichea2 ridichea3 ridichea4

2. Educatie plastica: ‘’ Ridichea’’ – modelaj

Activitatea a inceput printr-o scurta discutie despre caracteristicile unei ridichi, apoi le-am explicat micilor prescolari sarcina pe care o au de indeplinit. Atentia mea a fost axata asupra tehnicilor folosite de pitici in modelarea plastilinei pentru a ajunge la rezultatul asteptat.

modelaj2modelaj1

Marti

        1. Educarea limbajului: ‘’ Ridichea uriasa’’ – lectura dupa imagini

La Educarea limbajului micii prescolari au ascultat povestea ‘’Ridichea uriasa’’. Ca si suport material am utilizat planse ce reprezentau scene din poveste. Pentru a ma asigura ca micutii au inteles lectura expusa i-am invitat in fata clasei pentru a relata evenimentele din poveste folosindu-se de imagini.

img1 img3 img2

Miercuri

            1.Matematica: ‘’Cifra 1’’ – exercitii cu material individual

La activitatea de matematica copiii au aprofundat cifra 1.  Astfel ca fiecare copil a primit o fisa de lucru cu exercitii specifice. Scopul activitatii a fost acela de a-i determina pe micuti sa asocieze numarul la cantitate.

JOI

        1.Petrecere: La multi ani, Alex!

        La Grupa Baby ziua de joi a debutat cu o petrecere deoarece am avut bucuria de a-l sarbatori pe mezinul grupei, Alex.

ziua1 ziua2

Vineri

  1. Activitate practica:’’Ridichea’’ – mototolire, lipire

 

Activitatatea a inceput cu o scurta recapitulare a informatiilor referitoare la ridiche, apoi am anuntat copiii cu privire la sarcina pe care o au de indeplinit. De asemenea, le-am explicat micutilor care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmeze in realizarea lucrarii.

vineri1 vineri2

     2. Educatie muzicala: ‘’Cantecul legumelor’’– auditie muzicala

Activitatea de Educatie muzicala a presupus saptamana aceasta auditia unui cantec al legumelor de catre micii prescolari. Prin acest lucru copiii au putut aprofunda atat legumele de primavara, cat si pe cele demult invatate, legumele de toamna.

 

Tare-mi plac legumele,

Le stiu toate numele.

Ce-mi dau ele-i o avere:

Vitamine si putere!

 

Castraveti, rosii, ardei,

Ceapa verde, daca vrei,

Ridichi, morcovi si spanac

Varza, cartofi, toate-mi plac!

Profesor in invatamantul prescolar:

Ana Maria Stan